Influenzavaccination/Covid-19/Pneumokokvaccination sæson 2023/2024

Gratis vaccination mod influenza og Covid-19 er desværre ikke et tilbud her i praksis i år. Det er heller ikke muligt at booke tid som selvbetaler.

Hidtil har din praktiserende læge kunnet tilbyde disse vaccinationer, men i år har myndighederne besluttet, at vaccinationer i stedet tilbydes i regionale vaccinationscentre og hos andre private aktører. Vi beklager, at vi derfor ikke kan vaccinere, som vi plejer.

Fra 01-10-23 kan du gratis blive vaccineret mod influenza, hvis du er fyldt 65 år, er gravid i 2. eller 3. trimester, lever med en kronisk sygdom eller på anden vis er i særlig risiko. Der kan samtidig vaccineres mod Covid-19. Desuden anbefaler Sundhedsstyrelsen, at børn i alderen 2-6 bliver vaccineret mod influenza. Vaccinationsprogrammet for både covid-19 og influenza starter den 1. oktober 2023 .

Sundhedsstyrelsen oplyser, at alle borgere på 65 år og derover vil modtage en invitation til vaccination via Digital Post eller via et fysisk brev med information om, hvor og hvordan de kan blive vaccineret. Sundhedsstyrelsen har meldt ud, at kronikere m.v. skal udfylde en tro- og loveerklæring i forbindelse med tidsbestilling til vaccination. Det betyder også, at praktiserende læger ikke skal vurdere/henvise kronikere, gravide m.v. til vaccination.

Der henvises derfor til, at bestille tid til vaccination på www.vacciner.dk eller kontakte region Syddanmark på telefon: 99 44 07 17 (tast 1)